Meny

FN-utsending: Nye Syria-samtaler 23. mars

FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, har uttalt at FNs sikkerhetsråd har en klar plan for framdrift i Syria, med en ny grunnlov innen 12 måneder og frie, rettferdige valg under FNs oppsyn i løpet av 18 måneder. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndigheter og opprørere i Syria er invitert til å gjenoppta fredssamtaler i Geneve 23. mars, ifølge FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura. 

De Mistura gjorde planene kjent onsdag etter å ha orientert FNs sikkerhetsråd om resultatene av forrige samtalerunde om å få en slutt på den seks år lange krigen i Syria.

I forrige uke sa de Mistura at fredssamtalene i Genève så langt har ført til en klar agenda for det krigsherjede landet.

Agendaen omfatter fire områder som skal drøftes, inkludert ett område om bekjempelse av terrorisme. Det er tatt med etter forespørsel fra den syriske regjeringen.

Etter forrige runde var det blandete oppfatninger om hvorvidt samtalene fører fram. En representant for den syriske opposisjonen, Nasr al-Hariri, sa at samtalene var mer positive enn tidligere runder, selv om de ikke har konkrete resultater ennå. En prorussisk opposisjonsrepresentant, Hamza Monzer, sa imidlertid at samtalene ikke innfridde forventningene.

Populært