Minst 68 drept av selvmordsbomber ved syrisk grenseby

Bildet viser utbrente motorsykler etter at en bilbombe gikk av nord for al-Bab fredag.
Bildet viser utbrente motorsykler etter at en bilbombe gikk av nord for al-Bab fredag. Foto: Uncredited / AP

Minst 68 mennesker, de fleste sivile, er drept av to bilbomber utenfor en syrisk grenseby som IS nylig tapte kontrollen over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både sivile og opprørere var blant dem som mistet livet da den første bilbomben gikk av ved byen al-Bab fredag, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. De sivile ventet ved sperringen for å få tillatelse til å reise tilbake til byen. Tyrkisk-støttede opprørere erobret torsdag al-Bab fra IS, som hadde kontrollert den siden slutten av 2013.

Den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights opplyser at bomben rammet en veisperring som var bemannet av krigere fra Den frie syriske hær FSA i landsbyen Sousian, like nord for al-Bab. Trolig ble bilbomben utløst av en selvmordsbomber.Nesten alle de drepte var sivile, og seks var FSA-medlemmer, ifølge SOHRs opplysninger.

Noen få timer senere ble det meldt at to tyrkiske soldater ble drept og tre såret under minerydding sør for al-Bab. Opplysningen er videreformidlet av både SOHR og den tyrkiske hæren, mens Tyrkias statsminister Binali Yildirim omtalte eksplosjonen som et "selvmordsangrep".

Kort tid etter eksploderte bilbombe nummer to om lag 8 kilometer nord for al-Bab, ifølge syriske aktivister. Åtte personer ble drept i dette bilbombeangrepet, etter det aktivistgruppa Aleppo Media Center og nyhetsbyrået Thiqa kjenner til.

Al-Bab var en av de siste byene som IS fortsatt hadde kontroll over i det nordlige Syria. Det tok opprørerne to måneder å gjenerobre byen.

Personvernpolicy