Nye syriske samtaler i Kasakhstan

Representanter for det syriske regimet og syriske opprørere er invitert til nye fredssamtaler i Kasakhstan neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene skal etter planen holdes 15. og 16. februar i hovedstaden Astana, opplyste Kazakhstans utenriksdepartement lørdag.

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura er invitert sammen med den syriske regjeringen og representanter for den syriske, væpnende opposisjonen, ifølge uttalelsen.

Samtalene blir holdt kort tid før FN-støttede fredssamtaler er planlagt å starte i Genève. Startdato er satt til 20. februar, men en FN-talsmann innrømmet nylig at det fortsatt er mange skjær i sjøen.

Også i januar ble det holdt fredssamtaler mellom partene i Syria i Astana. Men tonen var svært fiendtlig, og det ble ikke meldt om noe gjennombrudd. Samtalene ble arrangert av Russland, Tyrkia og Iran, alle land som har engasjert seg i krigen til støtte for ulike parter. Mens Russland og Iran støtter regimet, støtter Tyrkia enkelte deler av opprøret.

Personvernpolicy