Assad spiser seg inn på IS-områder

President Bashar al-Assads soldater og deres allierte har tatt en ny jafs av områder som har vært kontrollert av ekstremistgruppa IS på flere fronter i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske soldater og styrker lojale overfor Assad har spist seg inn på IS-kontrollerte områder i nord, nær Damaskus og ved oldtidsbyen Palmyra. Søndag sto regimestyrkene stadig nærmere byen al-Bab 25 kilometer sør for grensen til Tyrkia, den siste gjenværende IS-skansen i Aleppo-provinsen, ifølge statlige medier og eksilgruppen SOHR.

- Regimestyrker har rykket fram og tatt Owaisheh, en landsby øst for al-Bab. De er bare noen hundre meter unna den eneste veien som gir IS tilgang til området lenger øst, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Assads styrker fikk støtte fra Hizbollah-bevegelsen og Russland, legger han til.

Assads styrker kjempet også søndag mot IS i Homs-provinsen. Styrkene har inntatt oljefeltet Hayyan vest for oldtidsbyen Palmyra, ifølge Abdulrahman. Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA opplyser at styrkene har nedkjempet IS i to landsbyer nær Palmyra.

Det var også kamper mot IS rundt militærflyplassen al-Seen nordøst for Damaskus søndag, ifølge London-baserte SOHR, som får sine opplysninger fra et kildenettverk på syrisk jord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden