Flere sivile drept i flyangrep i Syria

Minst ni sivile er drept og 20 såret i flyangrepet mot en landsby i Barada-dalen nordvest for Damaskus, ifølge eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ni sivile, deriblant tre barn, ble drept da syriske kampfly angrep landsbyen Deir Qanun i Barada-dalen søndag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Over 20 andre ble såret.

– Dette er det høyeste tapstallet siden våpenhvilen trådte i kraft 30. desember, konstaterer SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Etter flyangrepet brøt det ut nye kamper mellom opprørere og syriske regjeringsstyrker i området, ifølge eksilgruppa.

Syriske regjeringsstyrker har den siste uka forsøkt å ta kontroll over dalen, som er vannkilden til de syriske hovedstaden.

Forsøk på å mekle fram en avtale med innbyggerne og opprørerne i området fikk et skudd for baugen da en av regimets meklerne ble drept lørdag kveld.

Rundt 5,5 millioner mennesker i forstedene til Damaskus har vært uten drikkevann siden 22. desember. Regimet anklager opprørere for å blokkere vannforsyningen, mens opprørerne anklager regimet for å ha bombet og ødelagt pumpestasjonene ved Ein al-Fijeh-kilden.

Ifølge den lokale aktivistgruppen er minst 12 sivile drept i angrepet. En av aktivistene i gruppen bosatt i Barada-dalen opplyser at medisinsk personell har på grunn av de pågående kampene, ikke kunnet ta seg videre inn i dalen, og det er derfor uklart om de mange skadde får den medisinske hjelpen de trenger.

Les også: Tyrkia og Russland vil ha med USA i Syria-samtaler

USA: – To høyt plasserte IS-krigere drept

SOHR: Minst 43 drept av bilbombe nord i Syria

Personvernpolicy