Syriske opprørere fryser samtaler om planlagte fredsforhandlinger

Flere syriske opprørsgrupper har fryst samtaler om de planlagte fredsforhandlingene i Astana, ettersom de mener syriske myndigheter har brutt den fire dager gamle våpenhvilen i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ettersom disse bruddene fortsetter, kunngjør opprørsgruppene at de fryser alle samtaler i tilknytning til forhandlingene i Astana, heter det mandag i en felles uttalelse fra rundt ti av opprørsgruppene i Syria.

Fredsforhandlingene de refererer til, skal etter planen holdes i Kasakhstans hovedstad innen utgangen av januar. Forhandlingene er organisert av Russland, som støtter det syriske regimet, og Tyrkia, som støtter enkelte av opprørsgruppene.

Les også: Sikkerhetsrådet vedtok Syria-resolusjon

Flere trefninger har forekommet i Syria i de fire dagene som har gått siden det syriske forsvaret og opprørerne bekreftet at de innstiller alle militære operasjoner torsdag 29. desember. Våpenhvileavtalen ble beskrevet som et mulig gjennombrudd i arbeidet for en varig fredsløsning.

Les også: Statsledere applauderer syrisk våpenhvile

FNs sikkerhetsråd vedtok to dager senere en resolusjon som forankret den russisk-tyrkiske fredsplanen for Tyrkia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden