USA-støttede styrker rykker fram i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den USA-støttede opprørsalliansen DFS har gjort nye framrykninger i nord i Syria og nærmer seg n å en strategisk viktig IS-kontrollert demning i elva Eufrat, ifølge DFS selv og eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De demokratiske syriske styrkene (DFS) har gjort et strategisk viktig framrykk ved å ta flere landsbyer og gårder, og står nå bare 4-5 kilometer fra Eufrat-demningen, sier DFS-talsmann Talal Silo til DPA.

– Dette er en reell seier for våre styrker i området, og vi vet at denne framgangen skjer med raske steg, legger han til.

Demningen, som ofte omtales som bare Eufrat-demningen men som egentlig heter Tabqa, ligger om lag 40 kilometer unna IS' selvoppnevnte høysete Raqqa.

Opplysningene fra DFS, som består av kurdiske og arabiske styrker, bekreftes av eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

– Under framrykkingen har en av de viktigste IS-lederne i Syria, Abu Jandal, blitt drept, sier den britisk-baserte SOHR-lederen Rami Abdulrahman.

Han opplyser at bygninger tilknyttet demningen brukes som et av IS-opprørernes hovedkvarter og at IS også har etablert sitt største fengsel i demningens anlegg.