Syrias hær erklærer Aleppo for gjenerobret

Store deler av Aleppo er ødelagt etter fire år med bombing og kamper. Her er Umayyade-moskeen i Aleppos gamleby. Omar Sanadiki / Reuters / NTB scanpix
Store deler av Aleppo er ødelagt etter fire år med bombing og kamper. Her er Umayyade-moskeen i Aleppos gamleby. Omar Sanadiki / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bashar al-Assads hær erklærer at Aleppo er gjenerobret fra opprørerne. Den siste kolonnen med opprørere og sivile har forlatt byen, melder statlig TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De syriske regjeringsstyrkene har dermed gjenopprettet full kontroll over hele byen, som ble inntatt av opposisjonens styrker i 2012.

– Takket være våre martyrers blod og offer fra våre tapre væpnede styrker og allierte, kan hærens generalkommando kunngjøre at sikkerheten har blitt gjenopprettet i Aleppo. Byen er frigjort fra terrorismen og terroristene, og de som bodde der, har reist, heter det i kunngjøringen.

– De siste fire bussene med terrorister og deres familier har ankommet Ramussa, melder syrisk TV torsdag kveld.

Ramussa er en distrikt sør for Aleppo som kontrolleres av regimet.

Også Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som onsdag feilaktig meldte at de siste opprørerne hadde forlatt Øst-Aleppo, bekrefter et døgn senere at evakueringen nå er fullført.

Les også: Frykter Idlib blir det neste Aleppo

Sju år gamle Twitter-Bana møtte Erdogan

Røde Kors frykter Mosul blir det neste Aleppo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden