Frykter Idlib blir det neste Aleppo

Et tjuetalls busser som skulle evakuere innbyggere i de to landsbyene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen, ble angrepet og påtent av opprørere søndag. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et tjuetalls busser som skulle evakuere innbyggere i de to landsbyene Foua og Kefraya i Idlib-provinsen, ble angrepet og påtent av opprørere søndag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Internt fordrevne syrere som har søkt tilflukt i Idlib føler at de lever i et fengsel og frykter at de er neste mål for det syriske regimet. Provinsen er preget av overbefolkning og skyhøye priser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig som de siste opprørerne skal ha forlatt Øst-Aleppo, øker behovet for bistand i andre byer og områder. Siden torsdag i forrige uke skal minst 25.000 mennesker ha blitt evakuert fra Aleppo til Idlib, som har vært beleiret av opprørsgruppene Fateh al-Sham og Ahrar al-Sham siden mars 2015. Ifølge FNs humanitære samordningsorgan OCHA har 700.000 internt fordrevne mennesker søkt ly i provinsen siden krigen brøt ut for nesten seks år siden.

– Vi ville ikke forlate hjemmene våre, men de brukte alle tilgjengelige våpen for å tvinge oss ut, sier Abu Mohammad, en firebarnsfar fra Øst-Aleppo som befinner seg i en leir med rundt 100 fordrevne familier i Idlib.

– Nå har de laget et fengsel for oss, for å beleire og bombardere oss, sier han.

Butikkeier Jalal al-Ahmad frykter at Idlib blir omgjort til et svært utendørs fengsel.

– Gjør det det, vil det være som den israelske blokaden på Gazastripen, og regimet vil begynne utrenskning, sier han. ,