Sikkerhetsrådet diskuterer Aleppo

En regimevennlig soldat står sammen med en sivil person blant restene av det som var Carlton Hotel i Aleppo. Foto: Reuters / NTB scanpix
En regimevennlig soldat står sammen med en sivil person blant restene av det som var Carlton Hotel i Aleppo. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs sikkerhetsråd møtes klokken 13 for å diskutere et fransk forslag om utplassering av observatører i Aleppo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjenstår å se om det franske utspillet vil bli vedtatt. Russland, som støtter president Bashar al-Assads regime, har varslet motstand mot initiativet.

Aleppo var Syrias nest største by før borgerkrigen brøt ut. I dag er byen utbombet, og regjeringsstyrker og deres allierte har i en siste offensiv klart å gjenerobre mesteparten av de opprørskontrollerte bydelene i Øst-Aleppo.

Les også: – Avtale sikrer gjenopptakelse av Aleppo-evakuering

En plan for å evakuere sivile og opprørskrigere fra den siste enklaven som opprørerne sitter på i Øst-Aleppo, ble innstilt fredag, dagen etter at den russisk-tyrkiske planen trådte i kraft. En ny avtale ble inngått lørdag for å gjenoppta evakueringene fra Øst-Aleppo, samt fire andre mindre byer. Det er ventet at flere tusen mennesker i løpet av søndag skal evakueres fra disse byene, ifølge aktivister. (©NTB)

Les også: USA hever dusør for IS-leder til 217 millioner kroner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden