– Tyrkisk luftangrep tok livet av tysker og amerikaner

En tysker og en amerikaner som kjempet side om side med en kurdisk milits i Syria, er drept i et tyrkisk luftangrep, melder et lokalt syrisk militærråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble drept da tyrkiske fly angrep mål ved byen Manbij nord i Syria, ifølge en uttalelse torsdag.

Kurdiske militssoldater og arabiske allierte jaget tidligere i år jihadistgruppa IS bort fra Manbij. Gjenerobringen ble gjort i regi av den USA-støttede og kurdiskdominerte paraplygruppen Syriske demokratiske styrker.

USA støtter også den syriskkurdiske militsgruppen YPG. Tyrkia har imidlertid stemplet YPG som en terrorgruppe og argumenterer med at den har nære bånd til den forbudte PKK-geriljaen i Tyrkia. Tyrkia er også imot Syriske demokratiske styrker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden