Meny

FN-komité fordømmer angrep mot sivile i Syria

Nye luftangrep rammet blant annet en ambulanse i byen Atareb vest for Aleppo i Syria tirsdag. Foto: Ammar Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et overveldende flertall av medlemslandene i FN fordømmer økende angrep mot sivile i Aleppo og ber om våpenhvile for å prøve å få til en fredsavtale.

En resolusjon utarbeidet av Saudi-Arabia ble vedtatt med 116 mot 15 stemmer i menneskerettskomiteen til FNs hovedforsamling tirsdag. Russland og Iran var blant landene som stemte mot. Det er ventet at resolusjonen kommer opp i hovedforsamlingen neste måned. Menneskerettskomiteen har fordømt angrepene i Syria hvert år siden krigen startet i 2011.

Den nye resolusjonen uttrykker kraftig uro over angrepene mot den opprørskontrollerte delen av Aleppo og krever at humanitær hjelp kommer fram til alle som trenger det i Syria. Den beklager dypt angrepet på nødhjelpskolonnen i Aleppo i september og krever at de som sto bak blir holdt ansvarlige.

Dette skjer samtidig som Russland og Syria tirsdag innledet en ny offensiv i Syria. Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu opplyste at jagerfly fra hangarskipet Admiral Kuznetsov var satt inn mot opprørsmål i de to syriske provinsene Idlib og Homs. Aleppo ble også utsatt for nye flyangrep for første gang på tre uker, og minst fire personer er rapportert drept.

USA har fordømt de siste angrepene og sier det kan være snakk om brudd på folkeretten.

Populært