Russland: Små sjanser for politisk løsning i Syria

Russland anklager USA og vestlige land for å gjøre for lite for å bremse syriske opprørere. Foto: Reuters / NTB scanpix
Russland anklager USA og vestlige land for å gjøre for lite for å bremse syriske opprørere. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu anklager den USA-ledede koalisjonen i Syria for manglende vilje til å bremse opprørerne. Han sier sjansene for å finne en politisk løsning nå er små.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Sjoigu stikker den USA-ledede koalisjonen «kjepper i hjulene» for Russlands militære operasjoner i Syria og viser manglende vilje til samarbeid.

– Som et resultat av dette er utsiktene til en politisk prosess, og håpet om at det syriske folk skal få oppleve fred, nå satt på vent på ubestemt tid, sier Sjoigu.

Den russiske utenriksministeren anklager opprørerne i Syria for daglige drap på «dusinvis av fredelige sivile» som forsøker å benytte de humanitære korridorene Russland har opprettet ut av Aleppo.

Sjoigu kommenterer også kontroversen rundt russiske marinefartøyer, som underveis til Syria skulle ha tanket i den spanske enklaven Ceuta i Nord-Afrika. Planen ble endret etter protester fra flere NATO-land.

– Det er på høy tid at våre vestlige partnere bestemmer seg for hvem de skal bekjempe; terroristene eller Russland, sier Sjoigu.