USA mener Syria bruker sult som våpen

En kvinne vandrer blant tomme grønnsaksboder i Aleppo i Syria. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
En kvinne vandrer blant tomme grønnsaksboder i Aleppo i Syria. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA beskylder det syriske regimet for å bruke sult som krigsvåpen, og trapper opp kritikken mot president Bashar al-Assad og hans russiske støttespillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Regimet har nektet FN å levere nødhjelp til områder i Øst-Aleppo, og bruker sult som et krigsvåpen, hevder en amerikansk tjenestemann overfor nyhetsbyrået AFP. Kilden peker på Genèvekonvensjonene, som sier at det er ulovlig å sulte sivile «som en krigføringsmetode».

– Vi tar grep for å øke det offentlige presset, og andre grep for å få dem til å kjenne på den internasjonale kritikken. Vi har indikasjoner på at de ikke vil bli sett på som skyldige i krigsforbrytelser – spesielt Russland, sier en annen tjenestemann.

Fredag ble det kjent at Russland mistet sin plass i FNs menneskerettighetsråd, etter en avstemning i FNs hovedforsamling. Russland mistet plassen etter en kampanje fra menneskerettighetsgrupper som er kritiske til Russlands krigføring i Syria.

Russlands president Vladimir Putin avviste fredag det russiske forsvarsdepartementets oppfordring om å gjenoppta flyangrepene mot Aleppo, og skal ifølge en talsperson sagt at han ikke mener det er riktig å begynne angrepene igjen nå.

Les også:

Putin vil ikke gjenoppta angrepene mot Aleppo

Nærkontakt mellom amerikansk og russisk fly over Syria

FN mener skoleangrep i Syria kan være krigsforbrytelse

Personvernpolicy