Nærkontakt mellom amerikansk og russisk fly over Syria

Et kampfly i luften over landsbyen Guzhe nord i Aleppo-provinsen 17. oktober, samme dag som amerikanske og russiske fly kom svært nær hverandre i en hendelse øst i landet. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix
Et kampfly i luften over landsbyen Guzhe nord i Aleppo-provinsen 17. oktober, samme dag som amerikanske og russiske fly kom svært nær hverandre i en hendelse øst i landet. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix

Et russisk jagerfly fløy farlig nær et amerikansk kampfly over den østlige delen av Syria tidligere denne måneden, ifølge USAs luftforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fører til ny bekymring for at de intensive operasjonene i lufta i det krigsherjede landet kan føre til farlige situasjoner.

Nestenulykken skjedde 17. oktober, da et russisk fly som eskorterte et større overvåkingsfly, manøvrerte i nærheten av et amerikansk fly, opplyser generalløytnant Jeff Harrigan i det amerikanske luftforsvaret.

Les også:

Russland kaller NATO-bekymring for «absurd»

FNs nødhjelpssjef fortvilt over situasjonen i Aleppo

Russland: Har ikke angrepet Aleppo på en uke

Personvernpolicy