Over 30 drept i luftangrep nordvest i Syria

<p>FORTVILET: En gutt leter i ruinene av et sønderbombet hus etter at den syriske byen Hass i Idlib-provinsen ble bombet onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
FORTVILET: En gutt leter i ruinene av et sønderbombet hus etter at den syriske byen Hass i Idlib-provinsen ble bombet onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 35 sivile, blant dem flere skolebarn, ble drept da syriske eller russiske fly bombet en landsby i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt seks luftangrep rammet onsdag landsbyen Hass, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). En av bombene rammet en skole i landsbyen og minst elleve barn ble drept, ifølge eksilgruppen.

– En rakett traff inngangen til skolen mens elevene var på vei ut for å dra hjem, etter at skoleledelsen besluttet å avslutte dagen tidlig som følge av luftangrepene, sier en aktivist i landsbyen til nyhetsbyrået AFP.

Bilder på sosiale medier viser døde barn og en avrevet arm der hånden fortsatt holder fast i en skolesekk. Om bildene er ekte, er ikke bekreftet. Totalt 35 sivile ble drept i angrepene mot Hass onsdag, ifølge SOHR.

SOHR meldte først at to skoler hadde blitt truffet, men trakk senere tilbake opplysningen.

Store deler av Idlib-provinsen kontrolleres av opprørsalliansen Erobringshæren, som består av islamistiske grupper, blant annet Jabhat Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten. Det syriske regimet med allierte har trappet opp angrepene i provinsen de siste ukene, ifølge SOHR.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden