Redd Barna: – Tiden renner ut for barna i Aleppo

Redd Barna sier seks barn i gjennomsnitt blir drept hver dag i Aleppo. Nå ber de om 72 timers våpenhvile i den krigsrammede byen.

Gråtende barn etter luftangrep i Al-Qaterji i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Gråtende barn etter luftangrep i Al-Qaterji i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag møtes verdenslederne i Lausanne for å diskutere en mulig våpenhvile i Aleppo. Redd Barna sier at mens de bruker helgen på å diskutere vil minst 18 nye barn bli drept.

Sammen med International Rescue Committee (IRC), Oxfam Internationals og Flyktninghjelpen, har Redd Barna skrevet et åpent brev i forkant av møtet. Jan Egeland er blant dem som signerer bekymringsbrevet over situasjonen i den krigsherjede byen. De frykter at bombingen av byen setter hele det internasjonale humanitære reglementet på spill.

– Vi har sviktet Syrias barn altfor lenge og noen må stå ansvarlig for hva som skjer med dem i Aleppo, sier Helle Thorning-Schmidt i IRC.

De fire organisasjonene ber om en 72 timer lang våpenhvile i Øst-Aleppo som førsteprioritet. Dette vil gjøre det mulig for syke og sårede å bli evakuert, og for nødhjelpen å komme inn i området.

– Mer en 130 barn har blitt drept og 400 såret siden den siste våpenhvilen. Flere får ikke medisinsk hjelp fordi sykehusene er tomme for medisin og utstyr. Barna i Aleppo kan ikke vente til ordkrigen er over, tiden renner ut for dem, fortsetter hun.