Russisk kampfly hamrer løs mot Aleppo

Se de voldsomme ødeleggelsene i Aleppo.

Russiske kampfly lar på nytt bombene regne over de opprørskontrollerte delene av Aleppo, med nye sivile tap som resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdagens flyangrep blir betegnet som de hardeste på flere dager og kostet ifølge den syriske eksilgruppen SOHR minst 16 sivile livet, blant dem fem barn.

Vladimir Putin opplyste samtidig at han avlyser et planlagt besøk i Paris, etter at Frankrikes president François Hollande sa at han var usikker på om den russiske presidenten var velkommen.

Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault har tatt til orde for at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) etterforsker Russland for mulige krigsforbrytelser i Syria.

I helgen la Russland ned veto mot en FN-resolusjon som tok til orde for flyforbud over Aleppo. Russerne anklaget forslagsstillerne, Frankrike og Spania, for hastverksarbeid i Sikkerhetsrådet.

Les også: Russland la ned veto mot våpenhvile i Syria

Hamrer løs

De syriske regjeringsstyrkenes stormløp mot Syrias største by ble innledet 22. september, få dager etter at minst 90 syriske regjeringssoldater ble drept i et amerikanskledet flyangrep mot en militærbase i Deir al-Zor.

Flyangrepet, som Pentagon beklaget, bidro til at en våpenhvile som var forhandlet fram av USA og Russland, brøt sammen.

Syrias regjeringshær har med russisk flystøtte siden hamret løs på de østlige delene av Aleppo, som kontrolleres av blant andre al-Qaidas forlengede arm Nusrafronten, den ytterliggående islamistgruppen som nylig endret navn til Jabhat Fatah al-Sham.

Les også: USA vil etterforske Russland for krigsforbrytelser i Aleppo

Sivile ofre

– Dette er det tyngste russiske bombardementet siden det syriske regimet varslet at det ville redusere angrepene den 5. oktober, opplyste Rami Abdulrahman i SOHR tirsdag.

Ifølge øyenvitner ble fasaden på en boligblokk revet av i ett av angrepene, og redningsarbeidere hentet senere livløse kropper ut av ruinene, blant dem to småbarn.

Opprørerne anklager syriske og russiske fly for å bruke såkalte bunkerbustere mot sivile boligområder, bomber som er laget for å trenge gjennom underjordiske ganger og militære bunkere.

Menneskerettsgrupper er sterkt kritiske til at det brukes slike bomber, noe som også gjør tilfluktsrom og kjellere utrygge.

– Trappe ned

I midten av forrige uke hevdet Syria at de ville trappe ned angrepene mot Aleppo «etter den suksess våre styrker har hatt med å avskjære terroristenes forsyningslinjer inn til de østlige distriktene».

– Militærledelsen har besluttet å redusere antallet fly- og artilleriangrep mot terroristenes stillinger for å gi sivile anledning til å reise ut og nå trygge områder, het det i en kunngjøring.

Samtidig med meldingene om massive flyangrep mot opprørskontrollerte bydeler i Aleppo tirsdag, meldte statlige syriske medier om nye opprørsangrep mot regjeringskontrollerte områder.

Ifølge nyhetsbyrået Sanaa ble minst fem barn drept i et granatangrep mot en skole i byen Daraa sør i Syria tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært