Amnesty: – 75.000 syrere strandet i ingenmannsland

Ifølge Amnesty International befinner rundt 75.000 syriske flyktninger seg i ingenmannsland på grensen mellom Syria og Jordan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningene er strandet i ørkenen ved overgangen fra Syria til Rukban og Hadalat nordøst i Jordan. Der har de liten eller ingen tilgang til mat eller rent drikkevann, sier organisasjonen.

– Den humanitære situasjonen er svært dårlig. Særlig ille er barnas situasjon. Vi har drikkevann, men nesten ingen mat eller melk, sier Abu Mohammed til Amnesty. Han har tilbrakt fem måneder i grenselandet i ørkenen.

– De delte bare ut ris, linser og et kilo tørkede dadler. Det var alt vi fikk for en hel måned, forteller han og legger til at mange er døde. Det er vanskelig å anslå hvor mange som har mistet livet, men Amnesty sier minst ti personer har dødd av leverbetennelse siden juni. I tillegg har ni personer dødd i forbindelse med fødsler.

Situasjonen har oppstått etter at Jordan, som allerede har tatt imot 650.000 syriske flyktninger, har stengt grensen med henvisning til sikkerheten. Amnesty ber likevel myndighetene åpne grensen igjen.

– Selvfølgelig skal de tenke på sikkerheten, men vi ber om at disse menneskene får muligheten til å komme seg ut av den forferdelige situasjonen de befinner seg i, sier Trine Christensen, som er generalsekretær i Amnesty International Danmark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært