SOHR: – Over 300.000 drept i Syria

En opprørskriger går blant ødelagte bygninger i Damaskus-forstaden Jobar. Krigen i landet har så langt kostet flere enn 300.000 mennesker livet.
En opprørskriger går blant ødelagte bygninger i Damaskus-forstaden Jobar. Krigen i landet har så langt kostet flere enn 300.000 mennesker livet. Foto: Bassam Khabieh / Reuters

Borgerkrigen i Syria har nå kostet over 300.000 menneskeliv, opplyser den syriske eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrian Observatory for Human Rights får informasjon fra et bredt kildenettverk på bakken og oppgir at nærmere 9.000 er drept siden begynnelsen av august.

Ifølge deres opplysninger er 301.781 mennesker dermed drept siden opprøret mot president Bashar al-Assad brøt ut i mars 2011.

Halve Syrias befolkning, nærmere 12 millioner mennesker, er drevet på flukt fra sine hjem, drøyt 5 millioner av dem har flyktet til andre land.

Les også: Våpenhvilen begynner i Syria

En rekke ulike opprørsgrupper kjemper mot Assad-regimet og til dels også mot hverandre, og de får støtte fra land som Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar og USA. Opprørsgruppene har et stort antall fremmedkrigere i sine rekker.

En USA-ledet koalisjon har siden 2014 bombet områder kontrollert av den ytterliggående islamistgruppa Den islamske staten (IS) både i Syria og Irak, og støtter samtidig kurdisk milits i begge land.

Les også: FN-rapport fastslår at regimet og IS brukte giftgass i Syria

Russland gir flystøtte til president Bashar al-Assads regjeringsstyrker, som også Hizbollah-militsen i Libanon har kommet til unnsetning.

Tyrkia intervenerte i august militært og sendte kampfly, stridsvogner og soldater til Nord-Syria for å IS og kurdisk milits ut av grenseområdene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært