Meny

Tre syrere pågrepet i Tyskland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi har pågrepet tre syriske menn som mistenkes for å tilhøre den ytterliggående islamistgruppa IS.

Mennene antas å ha forbindelser til gjerningsmennene bak Paris-terroren i november i fjor.

De tre syrerne, som er 17, 18 og 26 år gamle, ble pågrepet i en stor politiaksjon mot tre asylmottak i Schleswig-Holstein nord i Tyskland tirsdag morgen.

Ifølge tysk påtalemyndighet forlot de tre Syria i oktober i fjor. De reiste angivelig via Tyrkia og Hellas, før de i november ankom Tyskland hvor de ga seg ut for å være asylsøkere.

– Ingen konkrete planer

Den yngste av dem skal ha sluttet seg til IS i den syriske byen Raqqa som 16-åring og ha mottatt sprengstoffopplæring der. Alle tre mistenkes for å ha reist til Europa for å gjennomføre eller vente på ordre om å begå terroraksjoner.

Mennene er blitt overvåket i flere måneder, ifølge den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière. Så langt er det ikke avdekket konkrete planer om angrep.

Forbindelser til Paris-angrep

Det ser imidlertid ut til at de pågrepne har en tilknytning til gjerningsmennene bak terroraksjonene i Paris i november i fjor.

– Det er all grunn til å tro at de tre pågrepne mennene ble fraktet til Tyskland av den samme gruppen med menneskesmuglere som Paris-angriperne brukte, sier de Maizière.

I tillegg skal de pågrepne og gjerningsmennene i Paris ha fått falske pass fra samme produsent.

Tysk politi gikk tirsdag til aksjon mot til sammen seks adresser i Schleswig-Holstein og Niedersachsen. Til sammen deltok om lag 200 politifolk i aksjonen. De tre syrerne skal ha vært i besittelse av store pengebeløp da de ble pågrepet.

Populært