Ingen rask slutt på Tyrkias Syria-intervensjon

Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier at militærintervensjonen i Syria ikke tar slutt med det første. Foto: Reuters / NTB scanpix
Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier at militærintervensjonen i Syria ikke tar slutt med det første. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De tyrkiske styrkene blir i Syria helt til man har rensket grensen for IS-krigere og andre militante, varsler Tyrkias statsminister Binali Yildirim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen kommer etter at en bilbombe tok livet av minst elleve politifolk sørøst i Tyrkia fredag, skriver Reuters. Bombeangrepet skjedde to dager etter at Tyrkia startet sin første store militærintervensjon i Syria, en operasjon med mål om å drive ekstremistgruppen IS ut av grenseområdet mot Tyrkia og nekte militante kurdere å ta over områder.

– Vi har fra starten av beskyttet Tyrkias territorielle integritet, og vi forsvarer også Syrias territorielle integritet. Disse terrororganisasjonenes mål er å danne en stat i disse landene. De vil aldri lykkes, sa Yildirim på en pressekonferanse i Istanbul – og fortsatte:

– Vi fortsetter våre operasjoner i Syria til vi fullt ut kan garantere for sikkerheten til våre borgere og til grensen vår. Vi fortsetter til Daesh (IS) og andre terrorelementer er tatt ut.

Aktuelt: Tyrkia én måned etter kuppforsøket: – Den største utrenskningen i moderne historie

I etterkant av pressekonferansen tok den kurdiske PKK-geriljaen ansvaret for bilbomben ved politihovedkvarteret i Tyrkia. President Recep Tayyip Erdogan sa at bombeangrepet har økt Tyrkias vilje til å bekjempe «terrorgrupper» både i hjem- og utland.

Les også: IS jaget ut av by under tyrkisk Syria-intervensjon

Personvernpolicy