Over 300 sivile drept i Aleppo på tre uker

Folk går forbi ødelagte busser som blir brukt som barrikader i den opprørskontrollerte delen av Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
Folk går forbi ødelagte busser som blir brukt som barrikader i den opprørskontrollerte delen av Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 300 sivile er blitt drept i den syriske storbyen Aleppo under opptrappingen av kampene og luftangrepene de tre siste ukene, ifølge eksilgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om Syrias nest største by har krevd 333 sivile liv siden 31. juli, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får sine opplysninger fra et bredt kildenettverk på bakken i Syria.

Blant dem er 165 sivile som har mistet livet i opprørsangrep mot den regimekontrollerte, vestlige delen av byen. 49 av disse var barn, ifølge SOHR.

Ytterligere 168 sivile har mistet livet i luftangrep utført av det syriske regimet og det russiske flyvåpenet mot de opprørskontrollerte, østlige områdene.

Les også: Ekspert: Partene biter seg fast i Aleppo før nye fredssamtaler

Røde Kors med Aleppo-advarsel

Opprørere innleder Aleppo-offensiv

I resten av Aleppo-provinsen skal 109 mennesker ha blitt drept i bombardement i den samme perioden. Kampene i Aleppo raste videre lørdag, spesielt sør i byen.

– Det er masser av kamper og flyangrep, og regimet har gjort en beskjeden framgang. De forsøker å styrke sine stillinger, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

En journalist som befinner seg i den østlige delen, sier at kampene kan høres over hele byen. Han sier også at veien som opprørerne har greid å etablere som en ny forsyningslinje, er blitt ubrukelig på midlertidig basis som følge av kampene. Lastebiler med mat og andre produkter kan derfor ikke bringes inn i byen.

Personvernpolicy