Bildet av Omran (5) har blitt ansiktet på barns lidelser i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskaper reddet onsdag kveld Omran Daqneesh ut av ruiner i den syriske byen Aleppo. Bilder av den sjokkskadde femåringen har gått verden rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet av den fem år gamle gutten sittende bak i en ambulanse har blitt et symbol på de harde kampene som for tiden foregår mellom opprørsstyrker, islamister og regjeringsstyrker i den syriske byen Aleppo.

Bildet er fra en lengre video publisert av opprørsstyrkenes mediesenter i byen, Aleppo Media Center. Det viser Omran dekket fra topp til med støv fra de sønderrevne bygningene og et blodig sår i venstre del av ansiktet.

Les også: Russisk løfte om våpenhvile brutt i Aleppo

Spredd på sosiale medier

Sammen med andre skadde, deriblant flere barn, ble Omran fraktet til sykehus M10 hvor han ble behandlet for skadene. Han ble senere skrevet ut av sykehuset.

En lokal doktor fortalte til the Telegraph sin Midtøsten-korrespondent at fire andre barn, en kvinne og to unge menn ble skadet i angrepet på nabolaget.

Bildet, som først ble tvitret av Midtøsten-korrespondenten, har siden blitt delt over 12.000 ganger på Twitter og har spredd seg raskt videre til andre sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trolig langvarig kamp om Aleppo

Eskalerende kamper

Kampene i Aleppo har pågått i lang tid, men har eskalert kraftig den siste måneden etter at opprørsstyrkene, støttet av islamister, klarte å bryte gjennom i en bydel som hadde vært beleiret av regjeringsstyrker i over en måned.

Støttet av russiske kampfly stasjonert i Iran , har regjeringsstyrkene trappet opp angrepene mot opprørsstyrkene i byen og det har gått rapporter om bruk av både tønnebomber og kjemiske våpen.

Røde kors har advart om at en humanitær krise er på trappene i byen.