Aleppo-beleiringen kan være brutt

Opprørerne og regjeringsstyrkene har kjempet om kontrollen over storbyen Aleppo. Kilder fra opposisjonen sier at opprørerne klarte å bryte beleiringen og åpne en ny rute inn i byen fra sørvest. Foto: Reuters / Ammar Abdullah / NTB scanpix
Opprørerne og regjeringsstyrkene har kjempet om kontrollen over storbyen Aleppo. Kilder fra opposisjonen sier at opprørerne klarte å bryte beleiringen og åpne en ny rute inn i byen fra sørvest. Foto: Reuters / Ammar Abdullah / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra flere hold meldes det at syriske opprørere har klart å bryte regjeringsstyrkenes beleiring rundt storbyen Aleppo nordvest i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har en koalisjon av arabiske og kurdiske styrker med støtte fra USA erobret mesteparten av den syriske byen Manbij nordøst i Syria, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Byen har inntil nå vært kontrollert av IS.

Opprørerne og regjeringsstyrkene har kjempet om kontrollen over Aleppo, som har rundt 2,3 millioner innbyggere og er den største byen i Syria. Kilder fra opposisjonen sier at opprørerne klarte å bryte beleiringen og åpne en ny rute inn i byen fra sørvest.

Samtidig ble det sagt på den syriske statskanalen sent lørdag at hæren har tatt tilbake kontrollen på flere viktige nøkkelpunkter i et militært anlegg som opprørerne tidligere tok.

Kjørte inn mat

En AFP-journalist i den østlige delen av Aleppo sier at innbyggerne gikk ut i gatene og feiret med å skyte i lufta. En fotograf fra det franske nyhetsbyrået sa at den første lastebilen med grønnsaker på mange måneder kjørte inn i byen.

SOHR oppgir at beleiringen er brutt, men at ruten inn i byen ikke er helt sikret enda.

Ifølge eksilgruppen har flere enn 700 opprørere og regjeringssoldater blitt drept i løpet av en uke med kamper for å få kontroll over Aleppo. Samtidig har minst 130 sivile blitt drept.

Erobret Manbij

Operasjonen for å presse ut ekstremistgruppa IS og erobre den strategisk viktige byen Manbij nord i Syria begynte for to måneder siden. Syrias demokratiske styrker har fått støtte fra de USA-ledede luftstyrkene i Syria.

Manbij har vært en viktig mellomstasjon på IS' forsyningsrute mellom grensa til Tyrkia og byen Raqqa, som fungerer som en slags hovedstad for de ytterliggående islamistene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus