Obama stoler ikke på IS-samarbeid med Russland

USAs president Barack Obama sier han er bekymret over Russlands militære inngripen i Syria og ikke stoler på landet som partner, men ber Moskva samarbeide med Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president uttrykte bekymring over Russlands inngripen i Syria under en pressekonferanse i Pentagon torsdag kveld lokal tid. Han sier han ikke er overbevist om at Russland og president Vladimir Putin er til å stole på som partnere i forsøket på å få en slutt på Syrias blodige borgerkrig.

– Vi er veldig klar på at Russland har vært villig til å støtte et morderisk regime og en person, sier Obama med henvisning til Syrias president Bashar al-Assad.

Les også: Russland og USA trapper opp samarbeidet i kampen mot terrorister i Syria

Presidenten sa videre at Russland risikerer å sette seg i en rolle som uansvarlig aktør på verdensscenen og ber landet vise at det tar fred i Syria på alvor.

Russland har de fem siste årene støttet Assads regime ved å gi det internasjonal beskyttelse og militærstøtte, og det siste året ved å gjennomføre luftangrep i områder som kjemper mot regimet.

Uten støtte fra Russland og Iran er det tvilsomt at Assad fortsatt ville vært ved makten, skriver nyhetsbyrået AFP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus