Fødeklinikk bombardert i Syria

En baby som er blitt rammet av et angrep i Douma utenfor Damaskus, er innlagt på et feltsykehus. Sykehuset som ble truffet fredag, ligger i Idlib nord for hovedstaden. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix
En baby som er blitt rammet av et angrep i Douma utenfor Damaskus, er innlagt på et feltsykehus. Sykehuset som ble truffet fredag, ligger i Idlib nord for hovedstaden. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst to personer ble drept da et sykehus for gravide og fødende ble truffet av en bombe i Idlib-provinsen i Syria fredag. Sykehuset var finansiert med midler fra Redd Barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uklart hvem som sto bak luftangrepet som rammet sykehuset i den opprørskontrollerte byen Kafer Takhareem. Ifølge Redd Barna er sykehuset det eneste i sitt slag i området med over 300 fødsler i måneden.

– Det er meldt om drepte og sårede, og vi venter på en bekreftelse av antallet, opplyser Redd Barna.

Sykehuset har blant annet seks kuvøser for premature barn.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble også en bygning som ble brukt av det lokale sivilforsvaret, ødelagt i angrepet.

Bomben rammet sykehusets inngang, og de to drepte skal ha vært slektninger av pasienter. En av dem var et medlem av gruppen Jabhat Fateh al-Sham som skulle besøke sin kone, som nettopp hadde født, ifølge SOHR.

Les også: USA bekrefter 14 nye sivile dødsfall i Irak og Syria

Syrisk opprørsgruppe bryter med al-Qaida

Russland og USA trapper opp samarbeidet i kampen mot terrorister i Syria