Frankrike og Storbritannia ber om slutt på Aleppo-kamper

Utenriksministrene Jean-Marc Ayrault og Boris Johnson ber Syria stanse beleiringen av Øst-Aleppo. Foto: Benoit Tessier/Reuters/NTB scanpix
Utenriksministrene Jean-Marc Ayrault og Boris Johnson ber Syria stanse beleiringen av Øst-Aleppo. Foto: Benoit Tessier/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksministrene fra Frankrike og Storbritannia ber regimet i Syria og dets allierte om straks å stanse den «katastrofale» beleiringen av Aleppo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ministrene ber innstendig regimets allierte om å bidra til en øyeblikkelig slutt på disse krigshandlingene, som bryter enigheten om våpenhvile fra München, så vel som folkeretten, heter det i uttalelsen fra Jean-Marc Ayrault og Boris Johnson.

De to sier at følgene av beleiringen, blant annet bombarderingen av sivile mål og sykehus, allerede er forferdelig og bare vil føre til enda flere flyktninger.

Ayrault og Johnson sier at beleiringen av rundt 300.000 innbyggere i opprørskontrollerte områder, gjør det umulig å komme i gang med fredsforhandlinger.

De understreket at spesielt Russland har mulighet til å øve innflytelse over Assad-regimet, slik at krigshandlingene kan stanses og forhandlinger gjenopptas.

Les også: USA: Afghansk IS har direkte forbindelse til Syria og Irak

Regimet ber Aleppos opprørere overgi seg

36 drept i eksplosjon i tunnel under Aleppo

Personvernpolicy