Russland og USA trapper opp samarbeidet i kampen mot terrorister i Syria

Utenriksministrene John Kerry og Sergej Lavrov er enige om nye kjøreregler for hvordan situasjonen på bakken og i luften i Syria skal håndteres. Foto: Jorge Silva/Reuters/NTB scanpix
Utenriksministrene John Kerry og Sergej Lavrov er enige om nye kjøreregler for hvordan situasjonen på bakken og i luften i Syria skal håndteres. Foto: Jorge Silva/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland og USA er blitt enige om en rekke nye tiltak for å bekjempe terrorister i Syria, opplyser Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er enige om en rekke praktiske tiltak som skal effektivisere kampen mot terrorister, og som skal forhindre at den såkalte moderate opposisjonen oppholder seg i terroristkontrollerte områder, sa Lavrov.

Han hadde tirsdag samtaler med sin amerikanske motpart John Kerry under toppmøtet til den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN i Laos.

Lavrov opplyste at enigheten mellom de to landene ble oppnådd under Kerrys besøk i Moskva tidligere i måneden, der han hadde møter med president Vladimir Putin.

– Vi håper med dette at vi skal klare å skille mellom opposisjonsstyrker og terrorister fra IS og Nusrafronten, sa Lavrov ifølge kommentarer gitt til nyhetsbyrået TASS.

Avtalene omfatter også operasjonene til de to landenes flyvåpen.

Personvernpolicy