Russland og USA trapper opp samarbeidet i kampen mot terrorister i Syria

Utenriksministrene John Kerry og Sergej Lavrov er enige om nye kjøreregler for hvordan situasjonen på bakken og i luften i Syria skal håndteres. Foto: Jorge Silva/Reuters/NTB scanpix
Utenriksministrene John Kerry og Sergej Lavrov er enige om nye kjøreregler for hvordan situasjonen på bakken og i luften i Syria skal håndteres. Foto: Jorge Silva/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland og USA er blitt enige om en rekke nye tiltak for å bekjempe terrorister i Syria, opplyser Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er enige om en rekke praktiske tiltak som skal effektivisere kampen mot terrorister, og som skal forhindre at den såkalte moderate opposisjonen oppholder seg i terroristkontrollerte områder, sa Lavrov.

Han hadde tirsdag samtaler med sin amerikanske motpart John Kerry under toppmøtet til den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN i Laos.

Lavrov opplyste at enigheten mellom de to landene ble oppnådd under Kerrys besøk i Moskva tidligere i måneden, der han hadde møter med president Vladimir Putin.

– Vi håper med dette at vi skal klare å skille mellom opposisjonsstyrker og terrorister fra IS og Nusrafronten, sa Lavrov ifølge kommentarer gitt til nyhetsbyrået TASS.

Avtalene omfatter også operasjonene til de to landenes flyvåpen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus