Alloush: – Syria-samtalene var en fiasko

Mohammad Alloush trekker seg som sjefforhandler for opposisjonsalliansen HNC. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix
Mohammad Alloush trekker seg som sjefforhandler for opposisjonsalliansen HNC. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Syria-samtalene i Genève har mislyktes både på den humanitære og den sikkerhetsmessige fronten, fastslår opposisjonens avgåtte sjefforhandler Mohammed Alloush.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De tre rundene med samtaler var mislykket på grunn av regimets stahet og dets fortsatte bombardementer og angrep mot det syriske folk, sier Alloush.

Alloush bekreftet søndag kveld at han trekker seg som leder for opposisjonsalliansen HNCs forhandlingsdelegasjon.

– De endeløse forhandlingene skader det syriske folks framtid, sier syreren, som også er medlem av den islamistiske opprørsgruppa Jaish al-Islam (Islams hær).

Les også: Brende holder tett om at Norges venner i Syria brøt fredsforhandlingene

Han fordømmer verdenssamfunnets «manglende evne til å håndheve resolusjoner, spesielt med hensyn til humanitære områder, som fjerning av beleiringer, tilgang til nødhjelp, løslatelse av fanger og respekt for våpenhvile.

Det syriske regimets sjefforhandler har nektet å møte Alloush ansikt til ansikt. Så sent som i mars stemplet Bashar al-Jaafari sin motpart i opposisjonen som terrorist.

Fredsprosessen som er blitt omtalt som Syrias beste håp siden krigsutbruddet for snart fem år siden, har stått i stampe siden april. Kampene raser flere steder i Syria, og hjelpen når ikke fram til sivile.

FNs spesialutsending Staffan de Mistura sa sist uke at han ikke har noen planer om å gjenoppta samtalene de neste to-tre ukene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus