Meny

IS oppfordrer til flere angrep i Europa under ramadan

En IS-tilhengere vifter med ekstremistgruppas flagg i Raqqa i Syria. En IS-talsmann oppfordrer IS-sympatisører i utlandet om å gjennomføre flere angrep i hjemlandene. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppen IS oppfordrer sympatisører til å gå til angrep i hjemlandene deres hvis de ikke kan reise til Syria eller Irak.

I en video som ble lagt ut på nettet sent lørdag kveld, oppfordrer IS' talsmann Abu Muhammad al-Adnani til angrep under muslimers hellige måned ramadan, som begynner tidlig i juni.

– Selv den minste handling i hjertet av landene deres er mer kjærkommen enn store handlinger fra oss, sier han i den halvtimeslange videoen.

Les også:   Spår krig mellom ekstremister i Syria

Det er første gang på flere måneder at en sentral person i IS opptrer offentlig. Videoen anerkjenner at IS har tapt territorier den siste tiden, og al-Adnani tok opp disse tapene.

– Å tape er det samme som å miste viljen og ønsket om å slåss, sa han og påpekte at selv om IS skulle miste sine hovedsteder i Raqqa i Syria og Mosul i Irak, så ville ikke det være det samme som et nederlag.

Videoen nevnte ikke flystyrten i Middelhavet torsdag, men al-Adnani refererte til Omar al-Shishani som en av de nåværende lederne for IS. Slik benektet han indirekte en rapport fra forsvarsdepartementet i USA som sier at al-Shishani ble drept i et flyangrep i mars.

Les også:   Belgia skal bombe IS i Syria

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus