Meny

SOHR: 60.000 døde i Syrias regimefengsler

Minst 60.000 mennesker har dødd i Assad-regimets fengsler de siste fem årene. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 60.000 mennesker har dødd i Assad-regimets fengsler de siste fem årene. Dødsårsakene spenner fra tortur til elendige forhold og mangel på mat og medisiner, melder eksilgruppa SOHR.

Lederen for London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), Rami Abdulrahman, sier han har samlet inn opplysninger om dødsfall i fengsler fra kilder som står tett på regimet i Damaskus.

Les også:  Spår krig mellom ekstremister i Syria

Ifølge Rahman har en stor del av dødsfallene inntruffet i det beryktede Saydnaya-fengselet, som ligger noen mil utenfor den syriske hovedstaden. Mange har også mistet livet i fengsler og fangeleirer som tilhører sikkerhetstjenesten og flyvåpenets beryktede etterretningstjeneste.

Internasjonale menneskerettsgrupper anklager det syriske regimet for systematisk å drive tortur og annen umenneskelig behandling av fanger. Ifølge beregninger som SOHR har gjort, har Assad-regimet fengslet over en halv million mennesker siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet i 2011.

En FN-rapport fra februar i år anklager den syriske regjeringen for å drive en «utryddelsespolitikk» i regimedrevne fengsler.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus