Meny

Belgia skal bombe IS i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgia trapper opp kampen mot IS og vil la kampfly bombe antatte IS-mål i Syria.

Belgia har deltatt med kampfly i den internasjonale koalisjonen som kjemper mot IS i Irak siden 2014, men har tidligere ikke villet angripe mål i Syria av frykt for å bli trukket med i en uoversiktlig krig.

Nå har den belgiske regjeringen endret syn, og fra 1. juli vil belgiske kampfly også angripe det som omtales som terroristmål i Syria.

– I tråd med FN-resolusjon 2.249 vil oppdraget bli begrenset til de områder av Syria som kontrolleres av IS og andre terroristgrupper, sier en talsmann for statsminister Charles Michel.

– Målet er å ødelegge disse gruppenes tilholdssteder, sier talsmannen.

Belgias utenriksminister Didier Reynders antydet alt i mars at landet vurderte å trappe opp krigføringen mot IS og sa at det var meningsløst å bare angripe dem i Irak og ikke i Syria.

Nederland, Storbritannia og Danmark har tidligere endret syn og gjennomførte de første flyangrepene mot mål i Syria alt i desember.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus