Meny

Russisk soldat drept i Syria

Russiske soldater var blant publikum da et russisk orkester holdt konsert i oldtidsbyen Palmyra i Syria forrige uke. Foto: Russlands forsvarsdepartement (Handout via Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En russisk soldat døde av skadene han fikk da han ble beskutt av opprørere i provinsen Homs i Syria, melder russiske nyhetsbyråer.

Soldaten ble truffet mens han «eskorterte kjøretøy fra det russiske koordineringssenteret som mekler mellom de stridende partene». Det opplyser en ikke navngitt tjenestemann fra den russiske flybasen i Syria til nyhetsbyrået Interfax.

Russeren ble raskt brakt til et militærsykehus, men døde av skadene to dager senere, heter det videre. Kilden opplyser ikke når angrepet fant sted eller når soldaten døde.

Forrige uke ble kisten med en russisk spesialsoldat som ble drept i nærheten av Palmyra i slutten av mars, fløyet tilbake til sin hjemby.

Russland kunngjorde i mars at landet trekker brorparten av sine styrker ut av Syria, fem og en halv måned etter at russerne gikk inn i krigen for fullt på regimets side.

Les også: Mistura: – Hvert 25. minutt blir en syrer drept

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus