Sivile drept i rakettangrep i Aleppo

Et oversiktsbilde fra Aleppo, fra bydelen Saif al-Dawla. Bildet er tatt i mars. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et oversiktsbilde fra Aleppo, fra bydelen Saif al-Dawla. Bildet er tatt i mars. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre sivile ble drept og 15 skadd da opprørere skjøt raketter inn i den regimekontrollerte delen av Aleppo, opplyser en eksilgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at et barn var blant de tre som ble drept da opprørere lot rakettene regne over flere distrikter vest i Aleppo.

Regimestyrker kontrollerer vestlige områder i byen og opprørere øst.

Dette skal være første alvorlige hendelse siden en midlertidig våpenhvile for Aleppo og Latakia-provinsen ble forlenget i tre dager natt til lørdag. Våpenhvilen er ment å vare til midnatt lokal tid (klokken 23 norsk tid) natt til tirsdag.

30 mennesker mistet livet da et luftangrep rammet en flyktningleir et stykke vest for Aleppo ved grensa til Tyrkia fredag. Ingen har tatt på seg ansvar for dette angrepet.

Kampene har blomstret opp igjen i Aleppo siste måned, og over 300 mennesker er drept i volden. Mer en 270.000 mennesker har så langt blitt drept i den fem år lange krigen i Syria.