Meny

NATO: Russland støtter fortsatt Assad-regimet

NATO-sjef Jens Stoltenberg. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har fortsatt et betydelig nærvær i Syria, mener NATO-sjef Jens Stoltenberg.

– Tross kunngjøringen av en delvis tilbaketrekking, ser vi at Russland opprettholder et betydelig militært nærvær til støtte for Assad-regimet i Syria, sier Stoltenberg til pressen på besøk i Tyrkia.

Russland kunngjorde i mars at mesteparten av styrkene skulle ut av Syria, men har gjort det klart at luftkrigen mot IS fortsetter. Vesten anklager imidlertid landet for å støtte de syriske styrkenes angrep mot opprørsstillinger generelt.

Det haster å få på plass en fredsløsning for Syria, sier NATO-sjefen og fremholder at flyktningkrisen er med på å understreke det.

NATO har som en del av Europas håndtering av krisen plassert seks fartøyer i Egeerhavet for å overvåke situasjonen. Stoltenberg konstaterer at antallet overfarter er betydelig redusert, men kunngjør ingen slutt på NATOs overvåkingsoppdrag.

– Vi har sett en betydelig reduksjon i tallene, men det er viktig at vi ikke avslutter denne aktiviteten for tidlig. Vi må være forberedt på at vi igjen kan se høyere tall, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus