IS tar ansvar for attentat mot journalist i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden er kritisk for en syrisk journalist som ble skutt i bakhodet av en maskert mann i Gaziantep ved grensa til Syria, melder tyrkiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mohammed Zahir al-Sherkat ble skutt på åpen gate i den tyrkiske byen søndag, ifølge nyhetsbyråene Dogan og Anatolia. Ekstremistgruppa IS sier i en melding via mediekanalen al-Amaq at de står bak attentatet og begrunner det med at Sherkat er fiendtlig innstilt til IS.

36 år gamle Sherkat jobbet for en TV-kanal som heter Aleppo Today, som er sterkt kritisk til ekstremistgruppa som kontrollerer store deler av provinsen nord i Syria. Offerets tilstand oppgis å være kritisk.

Ifølge aktivisten Ibrahim al-Idelbi i Gaziantep er det andre gang på tre måneder at noen prøver å drepe Sherkat. Politiet etterforsker saken, ifølge Anadolu, som skriver at Idelbi skal ha båret på kart fra Syria da han ble skutt.

Sherkat var både opprørskriger i kampen mot det syriske regimet og medieaktivist i hjembyen Al-Bab fram til IS tok over. Etter å ha flyttet til Tyrkia begynte han å jobbe for Aleppo Today, forteller en annen aktivist, Assaad al-Achi, til nyhetsbyrået AFP.

I desember i fjor ble Naji Jerf, en syrisk filmskaper som jobbet med å avdekke livet i IS-kontrollerte områder, drept i Tyrkia. I oktober tok ekstremistgruppa ansvar for likvideringer av to syriske journalister i Sanliurfa nær den syriske grensa.

Les også: IS gjenerobret grenseby fra syriske opprørere