Meny

– Over tusen sivile drept i russiske luftangrep i Syria

Syrere rydder opp etter et russisk luftangrep i byen Darat Izza i Aleppo-provinsen. Foto: Ammar Abdullah (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn tusen sivile ble drept i russiske luftangrep i Syria i løpet av de siste tre månedene i 2015, ifølge en britiskbasert gruppe.

London-baserte Airwars opplyser at den har basert rapporten på meldinger som gruppen har hentet fra både nyhetsmedier og sosiale medier i tillegg til opprørsgrupper og frivillige organisasjoner.

I en rapport som gruppen la frem tirsdag, står det at anslagsvis mellom 1.096 og 1.448 sivile syrere antas å ha mistet livet på grunn av russiske luftangrep i perioden fra 30. september, da Russland begynte luftoperasjonen, og 31. desember 2015.

Les også:   USA likviderte IS' nestkommanderende i Syria

I tillegg skal om lag 1.700 sivile syrere ha blitt såret.

– I tillegg til å ha påført sivile syrere store tap, har russerne også i stor grad ødelagt sivil infrastruktur i Syria, som vannrenseanlegg, bakerier, lagre for matutdeling og hjelpekolonner, skriver Airwars.

Russiske myndigheter har hele tiden avvist at sivile er blitt angrepet og hevder at de kun bomber det de omtaler som terrorister, altså opprørere som kjemper mot Assad-regimet.

Airwars sier den har som mål å registrere alle sivile dødsfall som skyldes internasjonale luftangrep i det borgerkrigsherjede Syria.

Les også:   Russland: – Tilbaketrekking fullført om to til tre dager

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus