1 million migranter til Hellas siden 1. januar 2015

Syriske jenter leker onsdag med såpebobler i den store teltleiren som er etablert ved piggtrådgjerdet like ved grensebyen Idomeni nord i Hellas. Foto: Reuters / NTB scanpix
Syriske jenter leker onsdag med såpebobler i den store teltleiren som er etablert ved piggtrådgjerdet like ved grensebyen Idomeni nord i Hellas. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 1. januar i fjor har 1.000.229 flyktninger og migranter ankommet sjøveien til Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser tall fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Hittil i år har mer enn 143.500 mennesker, flest syrere, irakere eller afghanere, nådd Hellas via Tyrkia.

Både FN og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har tidligere rapportert om at mer enn 1 million mennesker nådde Europa totalt i fjor. Det inkluderer også ankomster over Middelhavet, fra Libya til Italia.

De nye tallene viser hvor stor andel Hellas har måttet takle av tilstrømmingen. UNHCR har flere ganger bedt EU om å ha en mer koordinert tilnærming for å takle tilstrømmingen av flyktninger.

De aller fleste migrantene som har kommet til Hellas i båt, har reist videre nordover i Europa via Balkan. Men i vinter har landene på Vest-Balkan i praksis stengt migrasjonsruten nordover, og over 14.000 mennesker befinner seg nå i en teltleir på grensa mellom Hellas og nabolandet Makedonia.

Les også: Over 140.000 migranter og flyktninger har nådd Europa i 2016