Meny

USA: – Assad forsøker å ødelegge fredssamtalene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrias regjering forsøker å ødelegge fredssamtalene som skal starte mandag, mener USAs utenriksminister John Kerry og hans franske kollega Jean-Marc Ayrault.

Kerry viser til uttalelser fra syriske tjenestemenn i forkant av mandagens fredssamtaler i Genève. Lørdag het det at Syrias regjering ikke kommer til å godta diskusjoner om presidentvalg. Ingen andre enn det syriske folk har rett til å diskutere dette, het det i en uttalelse.

Les også:  Opposisjonen: – Assad må bort, død eller levende

Kerry mener president Bashar al-Assad og hans regjering nå må «leve opp til» det den har gått med på.

– President Assad synger fra et helt annet noteark og sendte lørdag ut sin utenriksminister for å forsøke å fjerne fra bordet det som president Vladimir Putin og iranerne har gått med på, sa Kerry søndag.

– Syrias myndigheter tar feil hvis de tror de fortsatt kan forsøke å teste grensene for den skjøre våpenhvilen, uttalte Kerry videre, med henvisning til påståtte brudd på våpenhvileavtalen.

– Det er en provokasjon, et dårlig tegn, og er i uoverensstemmelse med våpenhvilens ånd, sa Ayrault på en pressekonferanse med britiske, tyske, italienske og amerikanske kolleger i Paris søndag.

Les også:  Våpenhvilen i Syria overholdes «i stor grad»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus