Opposisjonen: – Assad må bort, død eller levende

Opposisjonens forhandlingsleder i Syria-samtalene sier en politisk overgang i landet først er mulig når president Bashar al-Assad er fjernet fra makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både regjeringens representanter og opposisjonsalliansen HNC kommer med kraftige utspill for å posisjonere seg i forkant av fredssamtalene som skal starte i Genève mandag. En viktig del av striden er framtiden for den sittende presidenten Assad.

– Vi vurderer at overgangsperioden starter med Bashar al-Assads fall eller død, sier HNCs forhandlingsleder Mohamad Alloush til reportere i Genève.

Les også: Våpenhvilen i Syria overholdes «i stor grad»

– Det er ingen mulighet til å starte denne perioden med regimets tilstedeværelse eller med regimets leder ved makten, fortsetter han.

Alloush bruker ordet «verdiløst» om et utspill fra Syrias utenriksminister Walid al-Moualem tidligere lørdag, der han hevder at Assads presidentskap ikke skal diskuteres under forhandlingene.

– Vi vil ikke snakke med noen som ønsker å diskutere presidentvalg. Ingen har rett til å diskutere det. Den rettigheten tilhører kun det syriske folk, sa Moualem.

Les også: Minister: – Assad er ikke en del av framtiden

Personvernpolicy