Meny

Syriske opprørere skjøt ned kampfly

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske opprørere har skutt ned et kampfly over den vestlige delen av Syria. Myndighetene i landet bekrefter hendelsen, og sier den er et brudd på våpenhvileavtalen som er inngått.

Kilder i det syriske militæret sier opprørere angrep flyet da det gikk inn for landing i Hama-provinsen, og skjøt det ned.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får sine opplysninger fra et nettverk av aktivister og informanter på bakken i det krigsherjede landet, sier opprørerne brukte to varmesøkende raketter mot kampflyet.

Les også: Krigen i Syria har kostet 12.000.000.000.000 kroner

Opprørsgruppen som opererer i området, Jaish al-Nasr, sier på sin side at flyet ble truffet av luftvernartilleri.

Syriske fly er ved tidligere anledninger blitt skutt ned med luftvernartilleri. Opprørsgrupper har bedt utenlandske støttespillere, blant annet Saudi-Arabia, om å gi dem luftvernraketter for å stanse angrepene fra syriske og russiske kampfly. Gruppene har imidlertid gitt uttrykk for at slike leveranser ikke er blitt gjort. Frykt for at avanserte raketter skal havne i hendene til ekstremistgrupper som IS er av årsakene til det.

Les også:   SOHR: – IS-topp overlevde amerikansk angrep

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus