Meny

Flere britiske soldater til Irak

Storbritannias forsvarsminister Michael Fallon opplyser at landet sender flere soldater til Irak. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia vil sende flere soldater til Irak for å trene opp væpnede styrker som skal kjempe mot ekstremistgruppa IS.

Storbritannias forsvarsminister Michael Fallon opplyser at ytterligere 30 soldater skal settes inn for å trene irakerne i logistikk og brobygging. I tillegg kommer noe medisinsk personell.

De nye soldatene vil trolig bli fordelt på to militærleirer utenfor Bagdad. Beslutningen betyr at det britiske forsvaret til sammen har over 300 ansatte tilknyttet treningsoppdrag inne i Irak.

– Tiden er inne for å trappe opp treningen av irakiske styrker, som forbereder seg på operasjoner i nøkkelbyer som Fallujah og Mosul. Sammen med en tredobling av britiske luftangrep, understreker dette våre styrkers avgjørende rolle i kampen mot Daesh, sier Fallon, som bruker en arabisk akronym for IS.

Britiske kampfly bomber IS-mål både i Irak og Syria. Tidligere i uken gjennomførte de fire angrep nord og vest i Irak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus