Meny

Våpenhvilen i Syria overholdes «i stor grad»

Aktivister markerer motstand mot Syrias president Bashar al-Assad i et opprørskontrollert område utenfor Damaskus. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den to uker gamle våpenhvilen i Syria «holder i stor grad», men både regjeringsstyrker og andre har brutt den, fastslår USA.

– Opphøret i krigshandlinger har gitt en dramatisk reduksjon av vold i Syria og latt nødhjelp komme fram til enkelte beleirede områder, sier talsmann John Kirby i det amerikanske utenriksdepartementet.

Uttalelsen fra Kirby kommer likevel ikke uten bekymring. Han legger til at konflikten, som har ført til at over 270.000 mennesker har mistet livet de siste fem årene, har nådd «et kritisk punkt».

– Til tross for en landsomfattende reduksjon av vold, er vi fortsatt dypt bekymret over gjentatte brudd på opphøret i krigshandlinger, inkludert angrep mot sivile og opposisjonsstyrker fra regimet og deres støttespillere, sier han.

Kirby oppfordrer alle parter til å gripe muligheten de har fått gjennom den amerikansk- og russiskstøttede våpenhvilen som trådte i kraft 27. februar.

– Vi bør ikke sløse bort denne sjansen ved likegyldighet og forsømmelse.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus