CNN: IS-topp kan være drept i Syria

Amerikanske myndigheter forsøkte tirsdag kveld å få bekreftet opplysningen om at Abu Omar al-Shishani ble drept i et angrep i Syria 4. mars. Foto: AP Photo / NTB scanpix
Amerikanske myndigheter forsøkte tirsdag kveld å få bekreftet opplysningen om at Abu Omar al-Shishani ble drept i et angrep i Syria 4. mars. Foto: AP Photo / NTB scanpix

En av de øverste lederne i ekstremistgruppen IS er trolig drept i et amerikansk luftangrep i Syria, melder CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter forsøkte tirsdag kveld å få bekreftet opplysningen om at Abu Omar al-Shishani ble drept i et angrep i Syria 4. mars.

Ifølge amerikanske myndigheter er han i praksis IS' krigsminister.

Angrepet skjedde i nærheten av den syriske byen al-Shadadi, ifølge CNN, som siterer flere anonyme amerikanske kilder.

Milliondusør

USA har utlovet en dusør på opp mot 5 millioner dollar, om lag 43 millioner kroner, for opplysninger om den georgisk-fødte al-Shishani, også kjent som Omar tsjetsjeneren.

Han har vært regnet som en av IS-leder Abu Bakr al-Baghdadis mest verdsatte rådgivere, og ble i 2014 identifisert som IS' militære leder i en video publisert av den ytterliggående gruppen.

Les også: USA ønsker mer arabisk hjelp mot IS

Ingen bekrefter

Byen al-Shadadi ligger i Hasaka-provinsen nær grensen til Irak. Frem til februar var byen et viktig knutepunkt for IS, men i februar tok kurdiske styrker kontroll over byen.

To amerikanske tjenestemenn sier at Shishanis skjebne er ukjent, og at man fortsatt undersøker hvilke konsekvenser flyangrepene 4. mars har hatt.

En tredje tjenestemann vil ikke si noe mer enn at den georgisk-fødte IS-krigeren var et mål i operasjonen. En fjerde kilde i Washington sier at angrepet var rettet mot et kjøretøy som man antok Shishani befant seg i.

Heller ikke kurdiske kilder kan bekrefte at Shishani er drept.

Les også: Finsk jihadist utførte selvmordsangrep

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus