Åtte nederlandske IS-medlemmer skal være likvidert

IS skal ha likvidert åtte av sine nederlandske medlemmer, som ble beskyldt for å ville desertere, opplyser en aktivistgruppe mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Daesh henrettet åtte nederlandske krigere fredag i Maadan i provinsen Raqqa etter å ha beskyldt dem for forsøk på desertering og mytteri, sier aktivisten Abu Mohammad på Twitter og bruker den arabiske betegnelsen på IS. Mohammad er en del av en gruppe borgerjournalister som går under navnet Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS) – Raqqa slaktes i det stille. Siden april 2014 har gruppen dokumentert ekstremistenes overgrep i Raqqa, som i praksis er IS' hovedstad.

Les også: — Russland ønsker allianse mot IS

Ifølge RBSS har det den siste måneden vært spent stemning mellom 75 nederlandske IS-krigere – mange av dem av marokkansk opprinnelse – og etterretningspersonell fra IS i Irak.

Tre andre nederlender ble pågrepet av irakiske IS-medlemmer og beskyldt for å ønske å flykte. En av de pågrepne ble slått i hjel mens han ble avhørt, melder RBSS. Også en delegat som ble sendt av IS-ledelsen for å mekle i den interne konflikten, skal ha blitt drept.

Alle medlemmene i den nederlandske gruppen ble etter hvert arrestert og fengsler i Tabaqa og Maadan. Siden er åtte av dem likvidert, opplyser RBSS.

Les også: Al-Shabaab advarer mot å slutte opp om IS

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus