Meny

Våpenhvilen i Syria har trådt i kraft

Soldater fra opposisjonsgruppen Democratic Forces of Syria fotografert i Hasake-provinsen. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den midlertidige våpenhvilen i Syria trådte i kraft ved avtalt tid natt til lørdag.

Våpenhvilen er forhandlet fram av Russland og USA. Syrias president Bashar al-Assad, den kurdiske YPG-militsen og opposisjonsalliansen HNC har alle sagt at de vil respektere avtalen i to uker.

Norges utenriksminister Børge Brende (H) er glad for at våpenhvilen, som også er forankret i FNs sikkerhetsråd, nå er innledet.

Les også:   Oppslutningen til syrisk våpenhvile vokser

– Det er med stor glede og tilfredshet jeg hilser velkommen det enstemmige vedtaket i FNs sikkerhetsråd om stans i kamphandlingene over hele Syria fra midnatt. Dette er et etterlengtet vedtak som kan bidra til å bane veien for en varig våpenhvile og en politisk løsning på denne fem år lange konflikten, sier utenriksministeren i en pressemelding.

Les også:   Våpenhvile i Syria kan tre i kraft lørdag

Våpenhvilen trådte i kraft ved midnatt lokal tid (klokka 23 norsk tid). Den omfatter ikke ekstremistgruppen IS eller den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten, og USA og Russland har varslet at angrepene mot disse gruppene vil fortsette i uforminsket styrke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus