Meny

FN: Ingen respekterer folkeretten i Syrias krig

En internt fordrevet syrisk familie som flyktet fra kampene og bombingen i Aleppo, hviler ved telt i landsbyen Batabo nord på landsbygda i provinsen Idlib. Foto: Ammar Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Syrias regime og væpnede grupper begår nye grove forbrytelser mot menneskeheten, bidrar internasjonale makter til ytterligere opptrapping av krigen, fastslår en ny FN-rapport.

– Avskyelige brudd på menneskerettighetene og folkeretten fortsetter med uforminsket styrke, forverret av åpenbar straffrihet, skriver FNs uavhengige granskingskommisjon for Syria i sin siste rapport.

Ingen av de stridende partene i Syria respekterer folkeretten, sa granskingskommisjonens leder Paulo Pinheiro da rapporten ble presentert i New York mandag kveld.

Les også: Bashar al-Assad vil holde valg i Syria

USA og Russland presser partene til å implementere en midlertidig våpenstillstand fra lørdag. Den vil gjelde for syriske regjeringsstyrker og opprørsgrupper, men ikke for IS og Jabhat al-Nusra, som FN definerer som en terrororganisasjon.

– Paradoksalt nok er det de samme internasjonale og regionale aktørene som tilsynelatende presser på for en fredelig løsning på krigen, som fortsetter å nøre opp under den militære opptrappingen, heter det i rapporten.

Forpliktelsene i FNs sikkerhetsråds Syria-resolusjoner er i stor grad ignorert, heter det videre. FN-kommisjonen slår fast at partene i Syria fortsatt begår krigsforbrytelser i stor skala.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus