Kerry: Syrisk våpenhvileavtale klar om få dager

<p>USAs utenriksminister John Kerry, her under en donorkonferanse for Syria i London tidligere denne måneden, er håpefull og sier Russland og USA i prinsippet er enige om en våpenhvileavtale for Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
USAs utenriksminister John Kerry, her under en donorkonferanse for Syria i London tidligere denne måneden, er håpefull og sier Russland og USA i prinsippet er enige om en våpenhvileavtale for Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix

USA og Russland er i prinsippet enige om en foreløpig våpenhvileavtale for Syria, men det gjenstår fortsatt uløste temaer, sier USAs utenriksminister John Kerry.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kerry tror likevel at en avtale kan være på plass i løpet av noen dager.

– Vi har i prinsippet oppnådd foreløpig enighet rundt opphør av fiendtlighetene, sa Kerry på en pressekonferanse i Jordans hovedstad Amman søndag sammen med landets utenriksminister Nasser Judeh.

Kerry la til at han snakket med sin russiske kollega Sergej Lavrov tidligere søndag og at de to håper at USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin kan snakke sammen i løpet av de kommende dagene for å legge på plass de siste brikkene i avtalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus