Minst 57 drept i bombeangrep i Homs

Ødelagte kjøretøy står tilbake etter at to kraftige bombeangrep rammet regjeringskontrollerte områder i byen Homs i Syria.
Ødelagte kjøretøy står tilbake etter at to kraftige bombeangrep rammet regjeringskontrollerte områder i byen Homs i Syria. Foto: Sana / Reuters

Minst 57 mennesker er drept og minst 100 såret i to bombeangrep i Homs i Syria, ifølge den syriske eksilgruppen SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den regimevennlige TV-kanalen al-Ikhabariya i Damaskus viser bilder fra stedet som vitner om store ødeleggelser. Butikkvinduer er blåst ut, og det ligger sårede mennesker blant brennende biler i gatene.

Guvernørens kontor i Homs har tidligere meldt at 25 mennesker er drept. Syrisk statlig fjernsyn meldte først om 14 drepte og 29 sårede.

Det ene angrepet skjedde i Zahra-distriktet i sentrum av Homs. Det andre angrepet fant sted i samme område og var enten en selvmordsbombe eller en utplassert bombe, opplyser London-baserte SOHR, som mottar sin informasjon fra et omfattende nettverk på bakken i Syria.

Les også: Tyrkia vil ha bakkeoperasjon i Syria

Søndagens angrep i Homs fant sted dagen etter at regjeringsstyrkene gjorde nye framskritt mot IS. Imidlertid har ingen ennå påtatt seg ansvar for eksplosjonene søndag morgen. Angrepet er blant de verste som har funnet sted i regjeringskontrollerte områder i Homs til nå i dem fem år lange krigen.

I forrige måned påtok IS seg ansvaret for et angrep i Homs der minst 24 mennesker ble drept. I desember ble 32 mennesker drept av en bombeeksplosjon i Homs etter at det var inngått avtale om våpenhvile.

Les også: – Tyrkia og Russland leker med ilden i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus